Çikolatali Vegan Sufle

Sufle demek aslinda fransizcada nefes almak demektir; fakat burada hazirladiğimiz tatli karişimini "suflelere" yani"tabak"lara koyarak servis etmek demektir. Vegan olunca içinde kullandiğimiz inek sütü ya da keçi sütü ya da manda sütü ya da yumurta ya da teryaği gibi hayvansal gidalarin hiçbirini kullanmadan, alternatif tatlar kullanarak yapilir. Ben de bu bu nefis tadi huzurlariniza sunmak isterim :)
Deneyin bakalim beyenicek misiniz :)
( Lutfen orjinal tatliyla tam tamina ayni tadi almayi beklemeyin )



Çikolatali Vegan Sufle

Malzemeler:
4 çay bardaği hindistan cevizi yaği (2 kutu)
1 litre badem sütü
4 yemek kaşiği üzüm pekmezi
1 yemek kaşiği tüm buğday unu
1 tutam kabartma tozu (yumurta yerine)
200 gram bitter çikolata
Pudra Şekeri
Hazirlanişi:
1. Benmari usuluyle çikolatayi eritin. 8 parca ayirin.
2. Firini 170 C ye ayarlayin.
3. Bütün malzemeleri kariştirin.
4. Suflelerinizi (yuvarlak derin kucuk kase ) yağlayin.
5. Karişimi dökün. Ortasina 2 parça eritilmemiş cikolata parçasi koyun.
6. 20-25 dak. firinda pişirin.
7. Pudra şekeri ile servis edin.
Afiyet


Yorumlar

Popüler Yayınlar