Venezuellali Arepa (Etli Sandviç)




Bugün Pazartesi. Sendromunu yaşayan çok fazla insan oluo. Halbuki Pazartesi güzel bi gündür. Verimli bi gündür. Yaşadığını hissetiren, diğer günlerin değerini yükselten bi gündür benim için. Başlamaktır. Yeniliktir.. dedim ve bugünü sevdiricek bir yemek tarifi vermeye karar verdim. Et seven kültürümün baya hoşuna gidiceğini düşünüyorum. Sadece, antrikottan ve piştiği sosundan ve içine koyduğum baharatlardan oluşan, çok simple ve kaliteli bi yemek oldu. Ben çok fazla hayvansal gıda tüketmekten hoşlanmasam da, yapmayı ve yedirmeyi seviyorum tabiki. Bir de sevdiğim insanlara yemek yapıosam, haz noktası..
Ben antrikotu bütün alıp , çok az yağını bırakırım üstünde, çünkü pişme aşamasında yağ kullanmıorum. Kendi yağıyla pişmesini daha sağlıklı buluorum. Kullandığınız ekmeğe de kredi vermeli bu yemekte. İtalyan ekmeği, Meksika ekmeği çok yakışır bu ete. Bizden de en uygunu sandwich ekmeği oldu.. Buyrun tarife..


Antrikot Zevki

İçindekiler :
Az yağlı bütün antrikot
Sandwich ekmeği
1 büyük soğan, kabuğunu soymayın, bütün soğanı ezin
6 diş sarımsak, kabuklarıyla ezin
1 sap biberiye
2 sap taze kekik
1 defne yaprağı
1 tatlı kaşığı pembe biber
1 tatlı kaşığı kara biber ( çekilmemiş )
Taze kişniş
yarım su bardağı et suyu
1 yemek kaşığı üzüm suyu, hafif bir tatlılık vermesi için
Kaya tuzu



Hazırlanışı :
1. Bütün etin büyüklüğünde bir tavayı ısıtın, yüksek ateşte etin iki tarafını döndürün, kendi yağında güzelce bi kızartın. Bu işleme mühürlemek denir. Et ve balık yemeklerinin lezzetli olması için olan bir pişirme tekniğidir.
2. Büyük boy derin bir tencereye eti yerleştirin, 4 parmak geçicek kadar sıcak su, yarım bardak et suyunu ve üzüm suyunu ekleyin, ezilmiş bütün soğanı, sarımsakları, biberiyeyi, kekiği, defne yaprağını, pembe ve kara biberleri ekleyin. Zevke göre tuzunu ayarlayın. Yüksek ateşte kaynatın, altını orta kısık ateşte tutup, yaklaşık 3-4 saat pişmeye bırakın. Arada bir kontrol etmeyi unutmayın
3. Et pişince, dağılıcak kıvama gelicek, sosu da biraz koyulaşmış olucak. Ekmeğinizi hafif ısıtın, ekmeğin içine etin sosundan gezdirin, etleri parçalayıp içine atın, biraz daha soslayın, kişniş te ekleyin. Güzel bi ısırık alın bence..
Afiyet Olsun
Chef +



Çok parçalanmış et ile de baya iyi olur









Yorumlar

Popüler Yayınlar