Tuzlu Zamanı


Nefis bi tuzlu tarifi gelio. Yulaf ezmesi bileşenli. Un yok, şeker yok. Kanser düşmanı...Özellikle benim gibi oburların istediği kadar yiyebileceği bi kurabiye.. Ama tabi bir beslenme uzmanı olarak herşeyi dengeli yemenizi ısrar ile tavsiye ediyorum. Kendinizi dinleyin. Karnınız doyar ; fakat, gözünüz doymaz.. Gözünüzün önüne hemen başka birşey getirin. En az10 dak içinde gözünüz başka birşey gördüğü için beyniniz de unutucak yemeği. Tıka basa yemek yiyip şişip patlamayın. Miğdenize de iyi bakın.

Yulaf Ezmesinden Peynirli Kurabiye
İçindekiler:
1 paket yulaf ezmesi
500 gr parmesan, rendeleyin ( zevke göre her çeşit peynir olur )
1 tutam dereotu
Yarım bardak süt
1 yumurta
Çeyrek bardak içinde yarımşar z.yağı ve fındık yağı
1 kaşık çörek otu ve paprika ( süslemek için )

Hazırlanışı:
1. Fırını önceden 175 C de ısıtın
2. 1 paket yulaf ezmesinin 3/4 ünü blender da un haline getirin, kalanı ile bir kasede karıştırın.
3. Rendelenmiş peyniri, dereotunu, sütü ve yağları ekleyin, karıştırın. Çok yumuşak bir hamur olucak. Kabartma tozu SAKIN eklemeyin.
4. Dondurma kaşığı ile fırın tepsinizin üstündeki pişirme kağıdına yerleştirin.
5. 20 dakika pişirin. Konrtol edin. Altı üstü kıtır, içi biraz yumuşak kalıcak ve çok lezzetli olucak...
Afiyet olsun





Yorumlar

  1. Ben Metro'dan devasa büyük 3 kiloluk yulaf ezmesi paketlerine aşinayım. Buradaki yulaf ezmesi paketi ona işaret etmiyordur eminim. :) Kaç kg yulaf ezmesi? 1 ?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar