Muzlu ve Kakaolu Pratik Dondurma


Babam pankreas kanseri olduğunda, en sevdiği yemek olan tatlıyı ve dolayısı ile ham maddesi ŞEKERİ, diil agzına sürmek, etrafında bile tutmaması gerektiğini duyunca baya üzüldü. Hatta neredeyse hasta olduğuna bile bu kadar üzülmedi... Biz de hemen işe koyulduk ve ona yiyebileceği tatlar bulmaya başladık.  Devamlı değişik şeyler çekiyor canı. Bu aralar dondurmayız mesela :)  Canı dondurma istiyor. Ben de hemen gayet basit bir dondurma yaptım ona. Evde. Çok az malzeme ve sonuç bol lezzet... Buyrun bakalım...

İçindekiler:
2 tane muz, doğrayın hemen buzluğa koyun ve 1 saat donmalarını bekleyin
1 çorba kaşığı kakao
1 çay kaşığı üzüm pekmezi
50 ml organik süt ( çeyrek su bardaği )
*süslemek için 2- 3 tane donmuş vişne ve taze nane..ya da buzluğunuzda ne varsa artık..
Küçük külah- sadece servis amaçlı !!! Yenmeyecek...

Hazırlanışı:
1. Donmuş muzları, kakaoyu, üzüm pekmezini, ve en son sütü püremsi bir kıvama gelene kadar mixerden geçirin.
2. Plastik bir kaba dökün ve buzluğa koyun.
3. İstediğiniz dondurma kıvamına gelince süsleyerek servis edin.

Afiyet Olsun
Chef +




Yorumlar

Popüler Yayınlar