Firinda Levreğim

Ben kirmizi et delisi diilimdir. Çok lezzetli olursa severim ama balik daha cok hayallerimi süsler. Evde yaptigim balik en lezzetli olanidir benim icin. Bir de sevdiğim biriyle paylaşiyorsam yemeğimi işte o zaman keyiflerin en büyüğüdür :)
Cok basit ve pratik bir aksam yemeği menüsü yaptim.. Bir deneyin derim...

Önce güzel bir müzik koyun mesela "Puerto Rico"..

Patates ve Bezelye Püresinde yatan Levrek

Içindekiler:
1kilo taze içi ve pullari temizlenmiş levrek
1 limon
1 soğan
Kuru biberiye
2 çorba kasigi z yaği
Tuz
Karabiber
Kirmizi pul biber
4 siyah zeytin

Patates Püresi için:
1 adet yesil sogan (zevke göre)
125gr tereyaği
2 büyük patates
225gr tereyağ
1 bardak süt
Mozarella ve taze kaşar (zevke göre)

Bezelye Püresi için:
Yarim paket superfresh bezelye

50 gr keçi peyniri
Yarim bardak süt
1 yaprak taze fesleğen

Hazirlanişi:
Levrek
.Firini 200 C önceden isitin
.Firin tepsisini zeytin yaği ile yağlayin
.Taze soğani dilimleyin ve birazini firinina dizin
.Geri kalan soğani baligin içine yerleştirin
.3 dilim limon kesin baliğin içine yerleştirin
.3 4 tutam kuru biberiye baliğin icine yerleştirin
.2 siyah zeytin baliğin içine koyun
.Baligin iki yüzünü de bolca tuz karabiber ve pul biberle ovalayin
.Firinda pişme süresi yaklaşik 30 dakikadir

Patates Püresi
.Patatesleri haşlayin
.Yumuşayinca kabuğunu soyun ve tencerede ezin
.Tereyağ ve süt ekleyin biraz kaynatin
.Peynirleri ekleyin
.Taze soğan ekleyin
.Kariştirin tadina bakin zevke göre tuz ve bol karabiber ekleyin

Bezelye Püresi
.Bezelyeleri kaynatin
.Yumuşayinca tuz,karabiber,süt,tereyağ ve keçi peyniri ekleyip blenderdan geçirin
.Son olarak taze fesleğen yaprağini ekleyin

Vee servis ederken karabiber eklemeyi unutmayin.

Afiyet Olsun
Chef +









Yorumlar

Popüler Yayınlar