Zencefil Tonik
Deryanın Dünyasında hazırladığım bu içecek mideyi yemek yemeğe hazırlıyor ve mutfak eczanesinde başı çekiyor. Ayurveda ailesinin de baş tacı olan zencefil miğde ağrılarına çok iyi gelir ve sayısız faydaları vardır..
İşte size yemekten önce içmek için süper bir tarif. Bu hazırladığım içecek Ayurveda inananlarına göre mideyi yemek yemeğe hazırlıyor. Rahatlatıyor ve hazmı da kolaylaştırıyor. Yemek yemeden önce bir iki yudum içmeniz yeterli olur ; ya da soda ile karıştırıp bütün gün içebliceğiniz bir "tonik" haline getirebilirsiniz. Dengeli günler diliyorum herkese.
4 kişilik - 16 kalori
Hazırlama süresi: 10 dak
Hazırlama süresi: 10 dak
İçindekiler:
2 sap orta boy zencefil
Çeyrek kap (4 çorba kaşığı) tatlandırıcı (agave ya da üzüm şerbeti de olabilir)
1 yarım limon
Soda
Hazırlanması:
1. Zencefili yıkayın ve gazlı bez üzerine rendeleyin ve suyunu sıkın.
2. Limonu sıkın. Zencefil suyuna bir tatlı kaşığı limon suyu ekleyin
3. Sıkılmış zencefil suyuna tadına bakarak tatlandırıcıyı ekleyin. Zevkinize göre tadını ayarlayın ve buzdolabında soğutun
4. Yemekten önce bir yudum için (2 gün buzdolabında saklayın)
Afiyet Olsun!
Yorumlar
Yorum Gönder