Vegan Pancar Suyu ve Meksikali Horchata

PANCAR SUYU

İçindekiler

1 orta boy pancar (soyulmuş), yıkanmış ve orta boy parçalara kesilmiş

Çeyrek ananas, parçalara kesilmiş

2 litre elma suyu (konsantre)


Hazırlanışı:

Pancarları ve anasların suyunu sıkın. Elma suyunu da ekleyin. Soğutun ve servis edin
HORCHATA

İçindekiler

Badem Sütü İçin;

2 kap suda bekletilmiş (12 saat idealdir, olmazsa 2 saat de olabilir) badem

1 tutam tuz

2 litre su


Hazırlanışı:

1. Bademlerle suyu blenderdan geçirin. Karışım kremsi olana kadar karıştırın (2-3 dak). Karışımı gaz bezi ya da tülbent yardımıyla süzün. İşlem bitince süzülmüş sütü bir kenara koyun.


Pirinç Sütü için;

Çeyrek kap pirinç (geceden 1.5 kap suda ıslatılmış) BU SUYU DÖKMEYİN

1 tutam tuz


Hazırlanışı:

1.Pirinci, suyunu ve tuzu blenderda kremsi bi kıvama gelene kadar karıştırın. Gaz bezi ya da tülbent yardımıyla süzün. Badem Sütü (yukarıdaki tarif) ile birleştirin


Horchata için;

Yukardaki karışımdan 1.2 litre (5 kap)

12 yemek kaşığı (3/4) agave şerbeti (isteğe göre)

1 vanilya çekirdeği

1 tane tarçın (çubuk)

1 tutam tuz

Yarım çay kaşığı vanilya özü (tozu da olabilir)


Hazırlanışı:

1. Orta boy bir tencerede pirinç ve badem sütü karışımını (5 kap), agave şerbetini, tarçını, vanilya çekirdeğini ve tuzu karıştırın. Kısık ateşte sütün kaymaklaşmaması için karıştırarak 10 dakika pişirin. Eğer karışım katılaşıcak olursa biraz su ilave edin. (Dökülebilir kıvamda olması gerekiyor). Ateşten alın

2. Vanilya özünü ekleyin. Büyük bir kasenin içine alın ve oda sıcaklığında soğumasını bekleyin ( 1 saat en az)

Yukarıdaki içecekleri ister karıştırarak ister tek başlarına içebilirsiniz.


Chef +

Yorumlar

Popüler Yayınlar