Sağlikli Börek
Gecen hafta Derya Baykal'in dunyasinda sezon actik..Ben de yine kendi tarzimda bir börek yaptim...Incecik hamurlu , bol saglikli bir börrrek oldu :)
Tarifini veriyorum..Yapin bayilin yiyin ayilin :)
Tarifi görerek yapmak isteyenler internetten www.kanalturk.com.tr a girip Derya'nin Dunyasi bölümünde ki Arşiv Vidoelardan 21.10.2015 tarihli yayini bulup ordan daha rahat takilabilirler...
Saglikli Börek

Malzemeler:
1 paket yufka-1.5 yaprak kullanilacak
350 gr ispanak
350 gr kiyma
2 havuç
Yarim paket soya filizi
Yarim çay bardaği ayçiçek yaği
2yumurta sarisi
Tuz ve karabiber
Hazirlanişi:
1. Kiymayi tuz ve karabiberini koyup tek başina kavurun. Oda sicakliğinda soğusun.
2. Ispanaklari yikayin ve iyice kurutun (yoksa yufkayi islatir). Elinizle buyuk buyuk parcalayin.
3. Havuclari temizleyin, rendenin buyuk gozüyle rendeleyin ve kurutun.
4. Soya filizlerini yikayin. Olduğu gibi birakin ve kurutun.
5. Bir yaprak yufkayi 2 ye kesin, yarim ay olsun.
6. Ilk yapragin duz kenari size doğru olsun. Düzleştirin. Üstüne bir firça ile ayçiçek yaği serpiştirin. Ilk kata ispanak yapraklarini yerleştirin, tuz k.biber ekin. Bol bol koyun mazlemeleri daha guzel olur..
7. Ikinci katin yuvarlak tarafi size doğru olucak şekilde koyun. Ayçiçek yağ serpiştirin ve havuç rendelerinizi yerlestirin.
8. Üçüncü katin düz kenari size doğru olsun..Ayçiçek yağ serpiştirin ve soğuyan kiymalarinizla, soya filizlerini yayin..bolca ;)
9. Alt kismindan siki ama yulaflari yirtmayacak sakinlikte rulo yapin. Yirtilirsa yarim kalan yufkadan yama yapabilirsiniz..
10. Borek uzun olduğu için ben ikiye kesiyorum. Streçe sarip buzluğa koyun börekleri. 12 saat bekledikten sonra buzluktan çikarin..180 C ayarladiğiniz firina koymadan önce 2 yumurta srisi çirpin, ayçiçek yaği ile kariştirip üzerlerine sürün, susam ekin..En fazla 45 dak. sonra afffiyetle yiyin ;)
Afiyet Olsun
Tarifini veriyorum..Yapin bayilin yiyin ayilin :)
Tarifi görerek yapmak isteyenler internetten www.kanalturk.com.tr a girip Derya'nin Dunyasi bölümünde ki Arşiv Vidoelardan 21.10.2015 tarihli yayini bulup ordan daha rahat takilabilirler...
Saglikli Börek

Malzemeler:
1 paket yufka-1.5 yaprak kullanilacak
350 gr ispanak
350 gr kiyma
2 havuç
Yarim paket soya filizi
Yarim çay bardaği ayçiçek yaği
2yumurta sarisi
Tuz ve karabiber
Hazirlanişi:
1. Kiymayi tuz ve karabiberini koyup tek başina kavurun. Oda sicakliğinda soğusun.
2. Ispanaklari yikayin ve iyice kurutun (yoksa yufkayi islatir). Elinizle buyuk buyuk parcalayin.
3. Havuclari temizleyin, rendenin buyuk gozüyle rendeleyin ve kurutun.
4. Soya filizlerini yikayin. Olduğu gibi birakin ve kurutun.
5. Bir yaprak yufkayi 2 ye kesin, yarim ay olsun.
6. Ilk yapragin duz kenari size doğru olsun. Düzleştirin. Üstüne bir firça ile ayçiçek yaği serpiştirin. Ilk kata ispanak yapraklarini yerleştirin, tuz k.biber ekin. Bol bol koyun mazlemeleri daha guzel olur..
7. Ikinci katin yuvarlak tarafi size doğru olucak şekilde koyun. Ayçiçek yağ serpiştirin ve havuç rendelerinizi yerlestirin.
8. Üçüncü katin düz kenari size doğru olsun..Ayçiçek yağ serpiştirin ve soğuyan kiymalarinizla, soya filizlerini yayin..bolca ;)
9. Alt kismindan siki ama yulaflari yirtmayacak sakinlikte rulo yapin. Yirtilirsa yarim kalan yufkadan yama yapabilirsiniz..
10. Borek uzun olduğu için ben ikiye kesiyorum. Streçe sarip buzluğa koyun börekleri. 12 saat bekledikten sonra buzluktan çikarin..180 C ayarladiğiniz firina koymadan önce 2 yumurta srisi çirpin, ayçiçek yaği ile kariştirip üzerlerine sürün, susam ekin..En fazla 45 dak. sonra afffiyetle yiyin ;)
Afiyet Olsun
Yorumlar
Yorum Gönder