Mozaik Pasta ( Hafif )

Bazen canımız yemek yemek istemez. Özellikle çocuklar.. Onlar zaten çoğunlukla iştahsız olur. En azından ben öyleymişim; fakat iştahsız olsam da çikolatalı bişilerle asla hayır demezdim. Mozaik Pasta yapardı annem mesela. Onu sabahtan akşama yiyebilirdim. Hiç dikkat etmezdim  gıdama.. Ne kadar yalnış..Şimdi vücuduma özen gösterdiğim için daha değişik yemek yiyorum.  Mozaik Pastadan hiç vazgeçmeden hem de. En az miktarda hayvansal gıda kullanarak tabiki !! Bunun için glutensiz bisküvi dışında tarifte yumurta, tereyağ gb gıdalar yok..
Denemek isteyene tarifi :

Mozaik Pasta
İçindekiler :
2 paket glutensiz bisküvi ( Makro da var )
3.5-4 kaşık bitter kakao
2 çorba kaşığı üzüm pekmezi
1 çorba kaşığı fındık yağı
500ml badem sütü- oda sıcaklığında olsun ( Blogumda "Pancar Suyu ve Horchata" yazısının içinde tarifi var )
Pişirme kağıdı

Hazırlanışı :
1. Derin ve geniş bir kaseye bisküvileri çok fazla un ufak yapmadan kırın.
2. Ayrı bir kasede kakaoyu, üzüm pekmezini, fındık yağını ve en son sütü karıştırın. Bisküviden içine batırıp tadına bakın. Zevke göre tatlandırın..
3. Sosu bisküvilere dökün ve yedirin. ( tahta bir kaşıkla yapın )
3. Pişirme kağıdına istediğiniz şekilde dökün. Buzluğa koyun.  Zevke göre dondurun.
Afiyet Olsun
Chef +

!!!! Evde yapılan badem sütünün ömrü max 3-4 gün olduğu için buzdolabında tutacaksanız hemen tüketin.
Buzlukta uzun süre kalabilir..





Yorumlar

Popüler Yayınlar