Acili Salatalik Çorba -Yaza Doğru

Bugün Antalya'da yapilan Anfaş Food Expo yani yemek fuarindaydim. Burda bugün tam bir yaz havasi vardi. Güneş içimi isitti ve canim fresh bişeyler yemek istedi ve aklima daha önce okulda yaptiğim bu nefis acili salatalik corbasi geldi. Yazdan kalma bir gün için içinizi ferahlaticak bir tarif. Kesin deneyin :)


(6 kişilik)
Içindekiler:
2 salatalik, soyun ve küçük küpler doğrayin
1 yeşil tatli biber cekirdekleri cikarin ve dograyin
3 yesil soğan dograyin
2 aci yesil biber
1 tutam kişniş
2 büyük diş sarimsak SIKIN
½ bardak tavuk suyu ya da sadece su
¼ bardak zeytinyağ
2 çorba kaşiği kirmizi şarap sirkesi
2 çorba kaşiği taze limon suyu
Birkaç damla Tabasco (aci biber sosu)
1 çay kaşiği kaya tuzu

Süslemek için:
¼ kap küp kesilmiş salatalik
¼ kap küp kesilmiş tatli kirmizi biber
Rendelenmiş limon kabuğu
6 dal taze nane
Toplam 18 tane kavrulmuş yer fistiği

Hazirlanişi:
.Doğradiğiniz salataliklari, tatli biberleri, yeşil soğanlari, aci biberleri, kişnişi ve sarimsaklari blenderdan geçirin.
.Tavuk suyunu, zeytinyaği, sirke, limon suyu, Tabasco ve zevkinize göre tuz ekleyin ve tekrar kariştirin. Corbanin kivamini tavuk suyu ile ayarlayin.
.En az 2 saat buzdolabinda bekletin.
.Servis etmeden süsleyin ve tadina bakin. Mükeme bir soğukluk işte bu bence...
Afiyet Olsun
Chef +




Yorumlar

Popüler Yayınlar