Vegan Usulü Çilekli Muhallebi
Sevgililer günü geçti ama sevgisini hergün gösterenlerin günleri devam ediyor. Ben belki otoriteye karşı olduğumdan gününde bir şeyleri yapmaya, çok konuşulan filmlere o anda gitmeye, yeni moda olmuş bir parçayı giymeye vs... gibi "manipülasyonlara" çok bayılmam. Ama sevgi belli etme günleri soğuk giden havalara bir sıcaklık katar, o yüzden o günleri severim..
Sevgiyle yapılmış bir tatlı tarifim var, hem de vegan, yani içinde hiçbir hayvansal gıda yok..Tabiki herkes yapsın ve yesin ve de bayılsın diye :)
İçindekiler:
2 bardak *badem sütü
![]() |
Agar Gevreği (Jelatine Alternatif) |
2 çorba kaşığı *agar gevreği
1 ½ çorba kaşığı üzüm pekmezi
1 ½ çorba kaşığı vanilya şurubu
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1/4 bardak su
Kapları yağlamak için mısır özü yağı
1-2 tane çilek
*Badem sütü daha önceki tariflerimde mevcuttur.
*Hindistan cevizi sütünü Makrolarda ve online satış sitelerinde bulabilirsiniz.
*Agar gevreği Japon deniz yosunundan elde edilmiştir ve jelatine alternatiftir. Online satış sitelerinden bulabilirsiniz.
Hazırlanışı:
![]() |
Sucsuz Zevkler |
- Orta boy bir sos kabına badem ve hindistan cevizi sütlerini dökün, ateşi orta dereceye getirin ve agar gevreğini karıştırarak ekleyin ki agar gevreği çözülsün ve leke kalmasın.
- Üzüm pekmezi ve vanilya şurubunu da ekleyin ve özenli bir şekilde karıştıklarına emin olun.
- Mısır nişastasını çeyrek bardakta ki suda eritin, süte ekleyin ve 3- 4 dak. pişmeye bırakın..
- Bir fırça ya da kağıt peçete ile muhallebinizi koyacağınız kapları hafifçe yağlayın.
- Hazırladığımız sütü eşit miktarda kaplara dökün ve en az 2 saat buzdolabında soğumaya bırakın..Çok daha iyi bir sonuç almak için gece buzdolabında kalabilirler.
- Servis etmeden önce muhallebiyi servis yapacağınız tabağa çevirin, üstüne nane yaprağını ve çilekleri ( istediğiniz formda ) yerleştirin.
Sevginizi birine yedirmeyi unutmayın :)
Afiyet Olsun
Chef +
Yorumlar
Yorum Gönder