Vegan Usulü Çilekli Muhallebi





Sevgililer günü geçti ama sevgisini hergün gösterenlerin günleri devam ediyor. Ben belki otoriteye karşı olduğumdan gününde bir şeyleri yapmaya, çok konuşulan filmlere o anda gitmeye, yeni moda olmuş bir parçayı giymeye vs... gibi "manipülasyonlara" çok bayılmam. Ama sevgi belli etme günleri soğuk giden havalara bir sıcaklık katar, o yüzden o günleri severim..
Sevgiyle yapılmış bir tatlı tarifim var, hem de vegan, yani içinde hiçbir hayvansal gıda yok..Tabiki herkes yapsın ve yesin ve de bayılsın diye :)


   


İçindekiler:

2 bardak *badem sütü

fgvg
Agar Gevreği
(Jelatine Alternatif)
1 ½ bardak *hindistan cevizi sütü
2 çorba kaşığı *agar gevreği
1 ½ çorba kaşığı üzüm pekmezi
1 ½ çorba kaşığı vanilya şurubu
1 çorba kaşığı mısır nişastası
1/4 bardak su
Kapları yağlamak için mısır özü yağı
1-2 tane çilek

*Badem sütü daha önceki tariflerimde mevcuttur.
*Hindistan cevizi sütünü Makrolarda ve online satış sitelerinde bulabilirsiniz.
*Agar gevreği Japon deniz yosunundan elde edilmiştir ve jelatine alternatiftir. Online satış sitelerinden bulabilirsiniz.


Hazırlanışı:                                                                                     



Sucsuz Zevkler
  1. Orta boy bir sos kabına badem ve hindistan cevizi sütlerini dökün, ateşi orta dereceye getirin ve agar gevreğini karıştırarak ekleyin ki  agar gevreği çözülsün ve leke kalmasın.
  2. Üzüm pekmezi ve vanilya şurubunu da ekleyin ve özenli bir şekilde karıştıklarına emin olun.
  3. Mısır nişastasını çeyrek bardakta ki suda eritin, süte ekleyin ve 3- 4 dak. pişmeye bırakın..
  4. Bir fırça ya da kağıt peçete ile muhallebinizi koyacağınız kapları hafifçe yağlayın.
  5. Hazırladığımız sütü eşit miktarda kaplara dökün ve en az 2 saat buzdolabında soğumaya bırakın..Çok daha iyi bir sonuç almak için gece buzdolabında kalabilirler.
  6. Servis etmeden önce muhallebiyi servis yapacağınız tabağa çevirin, üstüne nane yaprağını ve çilekleri ( istediğiniz formda ) yerleştirin.                      
        Sevginizi birine yedirmeyi unutmayın :)      
        Afiyet Olsun
        Chef + 




Yorumlar

Popüler Yayınlar