Shiitake Mantarlı ve Enginarlı Otlu Bulgur
Bugün NEFİS bir tarif vereceğim. Bütün tarifler nefis tabii ki ama bu shiitake mantar ve enginar beraber olunca sebzeye çok merakli olmayanlara bile “biraz daha alabilir miyim” dedirtecek, eminim; tıpkı bugün babamın da dediği gibi…
Benim babam güzelden anlar. Hele hele de yemeğin güzelinden… Lezzetli bir yemek denemek için dünyanın öbür ucuna bile üşenmez, gider. Yalnız sebze ve çiğ yemekleri pek sevmez. Ama buna bayıldı; eğer babam bile beğendiyse işte size sihirli, yemem diyene yediren, nefis bir fırında shiitake mantar ve enginar tarifi ve yanında çok özel bir tat: Otlu Bulgur
Ayrıca shiitake mantarının tıpta eşsiz sağlıklı bir etkisi vardır.
Ayrıca shiitake mantarının tıpta eşsiz sağlıklı bir etkisi vardır.
Özellikle vejeteryanlarin çok sevdiği tam tahıllı bir buğday pirincidir bulgur. Çok yüksek protein değeri vardır. Doğru pişirilirse yumuşak ve yanında yediğiniz yemeğe uyum gösteren bir dokusu olur. Benim birçok yemeğin yanında tercih ettiğim bir tahıldır. Kesinlikle denemenizi öneririm…
İçindekiler:
4 orta boy enginar (temizlenmiş ve sapları kesilmiş)
450 gr shiitake (kestane) mantar (bir market kutusu)
2 küçük boy soğan, sotelenmek üzere kesilmiş (yarım ay şeklinde)
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
2 yemek kaşığı doğranmış maydonoz, süslemek için
Frenk soğan
Hazırlanışı:
2. Eginarları 2 cm’lik uzun ince parçalara kesin
3. Mantarları suya batırın çıkarın ve bir kağıt havlu ile kalan toprağını da silin. Saplarını ayırın ve 2 cm inceliğinde doğrayın
4. Orta boy bir kasede enginarları, mantarları, soğan ve sarımsakları, tuz ve karabiberi ve biraz da zeytinyagını birleştirip karıştırın ve kavurun.
Otlu Bulgur
İçindekiler:
1 bardak bulgur
1 soğan, doğranmış
2.5 bardak kaynar su
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış taze kişniş (tarhun veya maydonoz da olabilir)
Dereotu
Z.yağ
Hazırlanışı:
1. Bulguru sudan gecirin ve süzün.
2. Z.yağında soğan, dereotu ve kişnişi kavurun.
3. Bulguru ekleyin. Biraz kavurun ve kaynar suyu ekleyin.
4. Kısık ateşte suyunu çeksin.
5. Servis ederken dereotu ve frenk soğanı ve z.yag ile süsleyin..
**tariflerin beraber yenmesini tavsiye ederim**
Afiyet Olsun
Chef +
Yorumlar
Yorum Gönder