Benim Hummus
Humus sever misiniz. Hummus, Orta Doğu ve Arap ülkelerinin vazgeçilmez bir "nohut püresi"idi..Günümüzde dünyaya da yayıldı tabi; artık Türkiye, Kuzey Afrika ve Fasta da hatta Amerika da bile en çok tüketilen Aperatiflerden biri. Ben Hummus inanılmaz severim, ve her menüsünde gördüğüm yerde denerim. Daha, kendi yaptığım kadar güzeline rastlamadım. Ukalalık yapmıorum, hiç sevmem ; ama bu bir gerçek. Çok sevdiğim için heralde, çok iyi yaparım Hummusu. Bi deneyin bakalım siz de sevicek misiniz..
İçindekiler:
1 1/2 su bardağı nohut, haşlayın, suyunu dökmeyin
4 yemek kaşığı tahin
1 limon, suyunu sıkın
2 diş sarımsak, doğrayın
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı kaya tuzu
3 yemek kaşığı z.yağı
Yarım su bardağı nohut suyu
Paprika ( kırmızı biber tozu ), süslemek için
Hazırlanışı:
1. Mutfak robotunda nohutları, tahini, limon suyunu, sarımsakları, kimyonu, tuzu ve z.yağını pürüzsüzleşene kadar karıştırın.
2. Robotu durdurmadan, yavaş yavaş ayırdığınız nohut suyunu istediğiniz kıvama gelinceye kadar eklemeye devam edin.
3. Hazır olunca tabağa dökün, üstünü paprika ile süsleyin. Ben genelde sebze dip ederek yiyorum.. Brokoli, karnıbahar, yer elması ve kereviz çok yakışıo mesela..
Afiyet Olsun
Chef +
Yorumlar
Yorum Gönder