Enginar Sufffffle


Çok iyi bi yemek tarif edicem şimdi. Yine annemden öğrendim. Ne kadar okul okursan oku, ana okulu gibi yok bence. Onların tecrübelerinden aldıklarını ve tecrübelerine verdiklerini can kulağıyla dinlemek lazım. Yoksa hayattan mezun filan olamayız...

Inanilmaz lezzetli olan bu ici besamel sos ve peynirle doldurulmus enginar karacigerinizi cok sever bilirsiniz. Yerken iciniz peynirlere ragmen rahat edicek soz veriyorum :)
Mutlaka deneyin ve denerken lutfen ölçüleri aynen uygulamayi ihmal etmeyin..Çünkü kaçarsa sufle istedigimiz gibi kabarmaz..
Hadi deneyin hemen ve bana da haber verin mutlaka :)

Enginar Sufle
İçindekiler:
6 taze dali kesilmis ici temizlenmis yaprakli enginar cicegi
5 yumurta,3 sarisi,5 beyazi ayirin
1 limon kabugu rendesi
4kap taze kepekli ekmek kirintisi
1/2kap eritilmis tereyag
1/2kap kesilmis tereyag
1/2kap zeytinyag
1/3kap bugday unu
1cay kasigi kabartma tozu
1+1/4kap krema süt karisimi
5 yumurta beyazi
2 yumurta sarisi
350gr karisik gouda,emmantel,sari cheddar küp küp dogranmis.
Bu peynirleri bulamazsaniz eski kasar,taze kasar ve cheddar peynir kullanin
Kaya tuzu
Karabiber

Hazırlanışı:
1.Içi temizlenmis enginarlarinizi ters olarak sicaga yakin ilik bi suda 20dak kadar bekletin
2.Enginarlariniza bir kaç damla limon sIkIn, buhar tenceresinde 40 dakika haslayin. Çatalla kontrol edin, yumusayinca atesten alip sogumaya birakin
3.Firini 200 dereceye kurun
4.Enginarlar sogurken ekmek kirintilarini genis bir kaba koyun ve ustune zeytinyag,tuz,karabiber ve limon kabugunu ekleyip karistirin
5.Soguyan enginar yapraklarinin arasina ve ortasina bir firça yardimi ile erittiginiz tereyagini sürün
6.Ekmek kirintisi karisiminizi sadece yapraklarinin arasini ve diplerini doldurucak sekilde gezdirin. Ortasina gelmesin kesinlikle. Bir kenarda bekletin
7.Besamel sos için; Una tuz ekleyip biraz kavurun ve icine süt ve krema karisimini ekleyin. Katilasana kadar pisirin. Soguyunca 3 yumurta sarisini ekleyin. Bir kenara koyun
8.Yumurta beyazini köpüklesinceye kadar elektrikli bir mixer ile cirpin ve hemen besamel sosa ekleyin.
9.Yukardaki besamel sos karisim ile hemen enginar ortalarini doldurun ve firina verip 45 dakika bekleyin. Ici kabarinca firindan cikarin ve afiyetle yiyin
Yemeklerinizi yaparken tatlarina bakmayi unutmayin ;)
Afiyet Olsun
Chef +






Yorumlar

Popüler Yayınlar