Tagliatelle Kabak ve Sarımsaklı Yoğurt
Bu benim rejim yaparken en çok yapıp yediğim yemek. Sadece 1 tatlı kaşığı zeytinyağ kullanarak yapılan en lezzetli yemeklerden biri olucağına söz veriyorum.
Bu arada, rejim yaparken amacımı aşmamaya dikkat ederim, kaş yaparken göz çıkarmanın anlamı yok. Aç kalmam. MUTLAKA spor yaparım. Spor derken illa spor salonuna gidip dolanmaktan bahsetmiorum. Evde yerimden kalktığım her hareket yanıma kãrdır aslında (Otururken bile 10 dakikada 10 kalori yaktığımızı biliyor muydunuz ? ). Stresten olabildiğince kendimi uzak tutmaya çalışırım. Sonuçta bana yarayan da, zarar verende benim kendi yaptığım seçimler. Mutlu olmayı seçmek çok zor gibi gözüksede, kendini kaptırınca çok zevkli oluo. Bu da kendini sevmekle başlıo. Yani başlangıç noktasında aslında sona ulaşmış oluosun. Mükemmellik bu bence..
Uçtum yine, tarife geçiorum tamam..

İçindekiler:
4 kabak, tagliatelle kesin
1 kap yoğurt
3 domates, kabuklarını soyup rendeleyin
2 diş sarımsak, bir tanesini ince doğrayın
1 tatlı kaşığı zaytinyağ
1 taze fesleğen yaprağı
Kırmızı pul biber
Kaya tuzu
Hazırlanışı:
1. Küçük bi sos tavasını orta ateşte ısıtın. Isınınca rendelenmiş domatesleri sularıyla dökün, doğranmış sarımsakları, fesleğen yaprağını ve biraz tuz ekleyin. Bi 15 dakika sosu pişirin. Suyunu çekerse, sıcak su ekleyin, tadına bakın.
2. Orta boy bir tavayı orta ateşte ısıtın. Isınınca zeytinyağı gezdirip, tagliatelle kabakları atın. Biraz tuz koyun. Kabakların kenarı şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Ben az pişmiş severim. O yüzden kendi zevkinize göre ayarlayın derim.
3. Yoğurda sarımsak sıkın.

Afiyet Olsun
Chef+
Yorumlar
Yorum Gönder