Çiğ Avokado ve Enginarlı Patates Salata

  Çiğ, işlenmemiş gıdalar yemenin sayısız faydaları var; mesela:
. Vücudumuz elektronlardan oluşan bir alkalin deposudur. İşlenmemiş ham gıdalar tüketmek ve su içmek vücuttaki alkalin seviyesini stabil tutar; bu da vücudun işlenmiş ve pişirilmiş yemek ve alkolun sebep olduğu toxinlerden kurtulmasına yardımcı olur. 40Cnin üstünde pişirdiğimiz yemekler malesef bizi bugünün bazı canavar hastalıklarına ( kanser, şeker ve kalp..)  karşı savunmasız hale getirir.
. Ham ve işlenmemiş gıda tüketmek enerji seviyesini yüksek tutar. Çabuk acıkmayız.
. Yemekleri pişirmemek vücudumuzdaki hazmı kolaylaştıran canlı enzimleri yok eder.
. Ham yemek ekonomiktir. Aile ekonomisini dengede tutar.

Sabah taze meyvelerden sıkılarak hazırlanmış bir meyve suyu, öğlen nefis bir sebze salata ( tarifini vericem ), arada bir salatalık, havuç, karnıbahar,  brokoli üstüne baharatlarla mesela, akşam da nefis bir salata, herkese uymasa da benim arada bir yaptığım bir diyet.  Amacınız, pişirmeden, işlenmemiş gıdalarla beslenmek ve bu farkı yaşamak olabilir mesela..Belki de çok seviceksiniz..Dicem ama bizim gibi hayvansal gıdalarla beslenmeye alışmış bir toplumda bu çok ta kolay olmayacaktır..

**Bu tarifte su kaynatıyoruz.Suyun kaynama noktası 99.98 C ; sebzeleri suda çok tutmayacağımız için problem olmayacaktır.

Çiğ Avokado Patates Enginar Salata
                   (4 kişilik)
İçindekiler:
2 orta boy patates, kabukları soyun, yarım ay şeklinde doğrayın
2 orta boy avokado, aynı işlemi uygulayın, limonlu suya sokun çıkarın, kararmasın
3 enginar, temizlenmiş, ince doğrayın
Frenk Soğanı, süslemek için ince uzun kesin
Yarım bardak  zeytinyağ, ikiye ayırın
2 limon suyu
1 kaşık hardal
1 çay kaşığı bal ya da pekmez
Kaya tuzu
Karabiber
Kırmızı pul biber

Hazırlanışı:
1. Bir kenarda kasede buzlu su hazırlayın
2. Orta boy bir tencerenin yarısını geçicek kadar su koyun, limon suyunun yarısını, zeytin yağın yarısnı, biraz tuz ve balı ekleyin ve kaynatın. Kaynayınca kestiğiniz enginarları atın. 5-6 dakika tutun çıkarın. Kenardaki buzlu suya daldırın, çıkarın, pişirmeyi durdurun
3. Kaynayan suya şimdi de patatesleri atın, 30 dakika tutun çıkarın. Yukardaki işlemin aynısını uygulayın.
4. Kalan zeytin yağı ve limon suyu, hardal ve tuz ile sos hazırlayın.  Tuz,  karabiber, kırmızı pul biber ekleyin.Tadına bakmayı unutmayın.
5. Süsleyin servis yapın.

Afiyet Olsun
Chef +








Yorumlar

Popüler Yayınlar