Zesty Tabbouleh

Benden istendiği zaman bişiler yapmayı çok sevmem. Fakaaaat bu eğer yemek içinse, o zaman akan sular durur işte. Birinin canı yeter ki birşey çeksin. Hemen alırım bıçağımı elime başlarım kesip biçmeye : )
3 -4 gün önce çok sevdiğim bir arkadaşımın isteğini yerine getirmek üzere  girdim mutfağa. Benim gibi New York'ta yaşayan bu arkadaşım da ordaki *tabbouleh lerden etkilenmiş olmalı ki, benden yapmamı istedi. Gerçekten ordakilerin tadı baya! iyidir. Ben de burda kendimce bişiler yaptım. Bir de siz deneyin bakalım sevicek misiniz :)

*Tabbouleh: Orta Doğu ve Arap Ülkelerine ait vejeteryan bir yemektir. Köftelik bulgura ya da quinoa ya bolca ot, baharat, limon ve zeytinyağ eklenerek yapılan bir kısır türüdür. Kısırdan farkı, salça olmaması ve renginin otlardan dolayı yeşile kaçmasıdır...

A JUICY TABBOULEH
4 person                                  
İçindekiler
1 bardak köftelik bulgur
4 Orta boy domates
3 Salatalık
1 demet taze soğan
1 bütün nar
3 demet maydonoz
3 demet kişniş
3 demet dereotu
3 demet taze nane
3 demet taze fesleğen
2 limonun suyu
Zeytinyağ
Kaya tuzu
Kara biber
Sumak
Kırmızı pul biber

Hazırlanışı:
1. 1 bardak köftelik bulgurun üstüne 1 bardak sıcak su dökün. Suyunu çektiğinde şişicektir ve kremsi bir kıvam alıcaktır. Almadıysa şişene kadar kaynar su eklemeye devam edin. Oda sıcaklığında soğusun.
3. Narı ayıklayın.
4. Domates ve salatalıkları çok küçük küplere kesin.
5. Bulgur soğuyunca bütün malzemeleri ekleyin. Limon ve zeytinyağ da dahil. Baharatlandırın. Tadına bakın. Zevke göre ekleme yapabilirsiniz..



Afiyet Olsun :)

Yorumlar

Popüler Yayınlar