Izgara Pizza




Pizzaya bayılıyorum ama yedikten sonra kendimi çok suçlu hissediyorum. Bu pizzayı öğrendiğimde inanılmaz sevindim; çünkü yedikten sonra, özellikle kepekli olduğu için kendimi hiç suçlu hissetmedim. Hayvansal gıda olarak ta peynir tercih ettim çünkü kalorileri et veya tavuktan daha az peynirler seçtim. Bu sayede sırf adı pizza diye kendimi baştan şartlamıyorum artık. Pizza yiyip kilo almamak da mümkün işte!

Yalnız tekrar hatırlatmak istiyorum. ÇOK yemeden, mesela 1 parça beni tatmin ediyor, karnım şişmiyor, kepekli olduğu için kesinlikle psikolojik olarak da kilomu tutmama ya da vermeme etki ediyor.

Bir küçük uyarı; kilo vermeye çalışanların diyetisyen kontrolünde kalori hesapları yapılarak bu pizzadan yemelerini öneririm. Lütfen vücudunuzu tanıyın, hangi gıdalara nasıl tepkiler veriyorsunuz; inceleyin. Özellikle başkasına verilmiş bir  yemek diyetini (genel bir diyet değilse) kendinizde LÜTFEN denemeyin. Unutmayın herkesin metabolizması farklıdır. Ve lütfen hayatınızı dengeli yaşayın…

O zaman işte bu nefis pizzanın tarifi. Bence çocuklara da haber verin. Eğlenceli anlar dilerim.

Afiyet Olsunnn!

IZGARA PİZZA (16 parça/4 kişilik)

İçindekiler (Hamur için) :
  • 1 kap (bardak) ılık su
  • 1 paket (1 yemek kaşığı) aktif kuru maya
  • 1 yemek kaşığı pirinç şurubu ya da bal ya da pekmez
  • 1.5 yemek kaşığı zeytinyağı (başka yağ kullanmamanızı tavsiye ederim )
  • 2.5-3 kap (bardak) kepekli un
  • 1 çay kaşığı kaya tuzu

İçindekiler (Pizza Üstü için Malzemeler) :
  • Domates Sosu ( evde yapılmış ya da hazır )
  • Light dil peynir
  • Light Kaşar
  • Keçi peynir
  • Karamelize soğan (soğanı yağda kahvererengi olana kadar sotelemek)
  • Yeşil biber
  • Kırmızı biber
  • Zeytin ezmesi
  • Taze fesleğen
  • Taze roka
  • Çekilmiş kekik
  • Jalapeno biberi
  • Mısır

Hazırlanışı:
1. Fırını 220 Cye kurun

2. Suyu, mayayı ve tatlandırıcıyı orta boy bir karıştırma kabında maya ve tatlandırıcı eriyene kadar karıştırın. 1 yemek kaşığı yağı ve 1 kap unu karışıma ekleyip karıştırın. 1 kap daha un ve tuz ekleyin ve karıştırın. Hamur haline getirin. Hamur ellerinize yapışmayacak hale getrilmeli, un katarak yapışkanlığını geçirebilirsiniz. Şimdi çalıştığınız yüzeyin üstüne ve ellerinize biraz un bulaştırın. Hamuru yüzeye atın.

3. Büyük boy bir karıştırma kabını hafifçe yağlayın. Hamuru top haline yuvarlayıp karıştırma kabının içine koyun. Kabı plastik folyo ile kaplayın ve oda sıcaklığından biraz daha sıcak bir yerde 1 kat şişene kadar (30 dak) bekletin. Hamur şiştikten sonra hamuru yüzeye atın ve 1 dak yoğurun. Hamuru tekrar kabına koyun ve biraz daha şişmesini (15 dak) bekleyin.

4.  Hamurunuzdan avuç içi kadar parçalar koparın, yuvarlayın, ve 5 cm kalınlığında yuvarlaklar halinde açın. İki tarafını da yağ ile fırçalayın.

5. Yağ ile fırçalanmış bir ızgarada, pizzayı çift taraflı pişirin.

6. Hazırladığınız üst malzemelerinizden domates sosu, keçi peyniri, kekik, zeytin ezmesi, jalapeno (zevke göre)  yerleştirin.

7. Pizzayı daha önce ısıttığınız sıcak fırına koyun ve 10 dak pişirin. UNUTMAYIN, pizzanızı fırına vermeden önce ızgarada altlı üstlü ızgaralayın, o anda malzemelerini yerleştirin ve en son olarak fırına verin. Hemen servis yapın.
Afiyet Olsun
Chef +

Yorumlar

Popüler Yayınlar