Nefis Bir Salata
Bugün canım yeşil ve limonlu bişeyler çekiyor. Birkaç gündür çok hafif yemekler yediğim için bugün kendime izin verdim ve çok hafif olmayan ayurvedik bir salata hazırladım. Hazırlanışı kısa ve çok lezzetli bir salata oldu.
Bu salata ister yanında bir protein, ister bir karbonhidrat ile yenebilir, ama ben tek başına bir öğün olarak yenmesini tavsiye ederim çünkü içindeki yeşillikler çok doyurucu ve besin dedeğerleri açısından da zengin oldu.
Tam bir sonbahar-kış salatası olması da beni çok tatmin etti; çünkü mevsiminde yediğimiz sebzeler ve meyveler bizi hem ruhsal hem de fiziksel olarak doğaya uyumlu ve dengeli tutacağı için sağlıklı olmamıza yardımcı olur. Umarım denersiniz ve beğenirsiniz.
Yabanturbu ve Hardal Soslu Kuşkonmaz, Hindiba ve Radikio Salatası
İçindekiler:
2 çorba kaşığı yağlı hardal
1 buçuk çorba kaşığı yabanturbu sosu (marketlerde sos halinde bulabilirsiniz, bulamazsanız kendiniz evde püre haline getirebilirsiniz)
6 çorba kaşığı zeytinyağ ( başka yağ kullanmamanızı öneririm)
2 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 buçuk çay kaşığı pekmez
1 tutam maydonoz, saplarından ayrılmış
1 çorba kaşığı kapari
Yarım kırmızı soğan, rendelenecek
Kaya tuzu
Karabiber
4 tane kuşkonmaz, ikiye kesilmiş
2 baş radikio, ince şeritlere kesilecek
3 hindiba, ince şeritlere kesilecek
Hazırlanışı:
1. Kuşkonmazlarin en sert yeri olan açık renkteki saplarını ucundan kesin. Ortadan ikiye kesin.
2. Su kaynatın, başka bir kaseye soğuk su ve buz koyun. Kuşkonmazlari 20 saniye kaynayan suya atın ve çıkarıp bir 15 saniye de buzlu suya daldırın ve çıkarın (bu işleme şoklama diyoruz, sebzelerimizin renklerini canlı tutarak pişmesini ve pişmesine rağmen diri ve sert kalmasını sağlar)
3. Hardalı, yabanturbu sosunu, zeytinyağı, limon suyunu, pekmezi, maydonozu, kapariyi, ve kırmızı soğanı belnedera atın ve karıştırın. Tuz ve karabiber ile zevke göre baharatlandırın.
4. Orta büyüklükte bir salata kasesine, kuşkonmaz, radikio ve hindibağı koyun. Sosu dökün ve karıştırın. Oda sıcaklığında ya da soğuk servis edebilrisiniz.
Afiyet Olsun,
Chef +
Chef +
Yorumlar
Yorum Gönder