Soğuk Salatalık&Avokado Çorba
Tam yaz geliyor derken yine bu soğuklar içimi üşüttü..Artık güneş açsa, hava ısınsa, kemiklerimiz ve ruhumuz güneşine kavuşsa diyorum. Sabırla, geldiğinde sıcağından şikayet ettiğimiz yazı bekliyoruz. İşte tam o sıcaklarda içinizi ferahlatıcak bir çorbam var.. Soğuk içilen bu çorbaynın rengide tam yaz rengi. Tadı da inanılmaz güzel. Hem de baharatlar olduğu için bağışıklık sistemine yararlı. Bütün bu güzel özelliklerin toplandığı çorbamdan denemenizi ben tavsiye ederim, gerisi size kalmış..
Salatalıkların kabuklarını özellikle soymuyorum ki çorbaya o etkileyici yeşil rengini versin..Çok kolay yapılan ve tazeyken lezzeti daha belirgin olan bir çorba olduğu için yemeden hemen önce hazırlamanızı tavsiye ederim. Ayrıca 30 dakikadan fazla da bekletememek gerekiyor.
İçindekiler:
3 büyük SOYULMAMIS salatalık, uzunlamasına ikiye ayırıp, içini ayıklayın
1 avokado, çekirdeği çıkarın, kabuğunu soyun
60 gram badem, kavurun, birazını süslemek amacı ile kabaca doğrayın, bir kenara ayırın
1 lime suyu (yoksa limon da olur )
2 çay kaşığı kimyon
Yarım taze jalapeno biberi ( yeşil acı biber de olur ), içini ayıklayın
1 taze soğan, bütününü doğrayın
Yarım demet nane yaprağı ( bir avuç dolusu )
3-4 yaprak kişniş
4 -5 buz küpü
2 orta su bardağı soğuk su
Kaya tuzu
Hazırlanışı:
1. Salatalıkları, avokadoyu, bademleri, lime suyunu, kimyonu, jalapeno biberleri, doğranmış taze soğanı ve nane yapraklarını bir blenderda buz küpleri ve 2 bardak soğuk su ekleyerek pürüzsüzleşene kadar karıştırın. Tuzunu ekleyin, tadına bakın.. Zevke göre ayırdığınız bademlerle ya da kişniş ile süsleyin..
Afiyet Olsun
Chef +
Yorumlar
Yorum Gönder