Sağlıklı Salata






“Yemek yemek aslında bir yaşam biçimidir” diyorum ben her zaman. Çok fazla üstüne düşülmemeli ama gerekli önem verilmeli. Yemek yeme şeklimizi geliştirmek ya da düzeltmek çok basit ve zevkli aslında. Kendi kendimizi tanımak, farkındalığa varmak ve uygulamak çok basit.
Benim hayatımı kolaylaştıran, yediğim yemekten sonra mutlu ve huzurlu olmamı sağlayan birkaç madde var. Bugün sizlerle paylaşmak istedim. Hepsini harfi harfine uygulamak imkansız; fakat kendime en yakın olanları seçip, aklımın bir tarafına yazdım ve artık yediğim yemekten suçluluk duymuyorum. Ne olursa olsun. Kendimi çok iyi hissediyorum ve istediğim her şeyi yiyebiliyorum.
Bu arada bugünkü tarifim nefis 2 salata. Et, balık ve tavuk yanında dengeyi sağlayacak bir Avokado Salatası ve Taze Mısır Salatası. Hem büyüklere hem küçüklere, hem de sizlere…
İşte kendimizi yemek sonrası “suçsuz” hissettirecek küçük sırlar.

- Mutlu ve huzurlu ortamlarda yemek yiyin. Televizyon veya radyo açıkken yemek yemeyin. Yemekle aranıza hiçbir şey girmesin.
- Mutsuz olduğunuzda yemek yemeyin.
- Mutlaka oturarak yemek yiyin.
- Çok açken yemek yemeyin.
- Bir önceki öğünü hazmetmeden yemek yemeyin.
- Yemek yerken oda sıcaklığında sıvılar tüketin. Soğuk olmasın içtiğiniz içkiler.
- Taze yemekleri yiyin. Kalanları yemeyin.
- Pişmiş yemekleri yemeyi çiğ yemeğe tercih edin.
- Yaptığınız kombinasyonlara özen gösterin.
- Öğünden sonra bir 5 dk. dinlenin.
- Esas öğününüzü gün ortasında yiyin.
- Yemeği ilk öğütmeye başladığınız yer ağzınızdır. Uzun çiğneyin. Çiğnemeden yutmayın.
- Yediğiniz yemekten ZEVK alın.
u arada kendime beni formda tutacak yeni bir oyuncak buldum: Hula Hoop!Özellikle bel bölgemi inceltirken, uzun ve düzgün kaslar oluşturmama yardım ediyor. Sadece bel değil tabi, bütün vücudumun da kendi kas ağırlığım ile çalışmasını sağlıyor. Biz uzun süreler ayakta ağır işçilik yapan (yemek) aşçıların kondisyon tutması için kolay ve zevkli bir çözüm olduğuna inanıyorum. Bu küçük sırrı da sizlerle paylaştıktan sonra artık tariflerime geçebilirim. İyi eğlenceler!

Avokado Salatası (Bağışıklık Sistemi Gelişimi için)
(6-8 kişilik, 30 dak.)

Malzemeler:
2 büyük avokado (orta sert), soyulup, uzun şeritlere kesin
1 kırmızı biber (peperoni), küçük zar şekline kesin
2 sap kereviz, küçük zar şekline kesin
2 yeşil soğan, doğrayın
1 yemek kaşığı wasabi (yoksa hardal olabilir)
1 çay kaşığı incir reçeli (Halamın Reçelleri’ni tavsiye ederim)
2 yeşil limon (lime), suyu sıkın
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Kaya tuzu
1 demet kişniş, yıkanmış, saplarından ayırıp doğrayın

Hazırlanışı:
1. Büyük bir kasede avokado, k.biber, kereviz, ve y.soğanı karıştırın. Avokadonun ezilmemesine özen gösterin.
2. Bir kavanoza wasabiyi, incir reçelini, lime suyunu, z.yağı, tuz ve doğranmış kişnişi koyun. Kapağını kapayın ve çalkalayın. Sosu oluşturun. Tadına bakın. Zevke göre ekleme yapın. Salataya ekleyin.


Taze Mısır Salatası (Arınma ve Detoks İçin)
(6 kişilik, 30 dak.)

Malzemeler:
6 mısır koçanı, mısırları koçanından ayırın
1 büyük kırmızı biber, doğrayın
6 dal maydonoz, doğrayın
2 diş sarımsak, sıkılacak
2 sap kereviz, küçük zar şekline kesin
2 yemelik domates, küçük zar şekline kesin
Yarım demet kişniş, doğrayın
Kaya tuzu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limon suyu

Hazırlanışı:
1. Büyük bir kasede taze mısırları, k.biberi, maydonozu, kerevizi, domatesleri ve kişnişi karıştırın. Üstüne sarımsakları sıkın. Karıştırın.
2. Bir kavanozda z.yağı, limon suyu ve tuzu çalkalayın. Sosu oluşturun. Tadına bakın. Salataya ekleyin ve keyfinize bakın.

Afiyet olsun,
Chef +


Yorumlar

Popüler Yayınlar