Acılı Portakal Sorbe
Çok pratik bir Portakal Sorbe yapacağız bugün hem de bir bağlandırıcı kullanmadan. Evinde sorbe makinasi olmayan büyüklere ve yemek yapmayı seven küçüklere hazırlaması kolay yemesi de çok zevkli bir soğuk tatlı. Ayrıca portakal kış meyvesi olduğu için de içim rahat sizinle paylaşabiliyorum. Çünkü sebzeler ve meyveler mevsiminde tüketildiğinde yararlıdır. Örneğin çilek, karpuz, kiraz gibi meyveler serinleticidir ve kışın yenirse üşümenize sebep olur. Tabiki 1- 2 taneden bahsetmiyorum.
Canınız çok çilek ve bunun gibi yaz meyveleri çekiyorsa size reçel yemenizi hatta reçeli sadece kahvaltıda değil, yemeklerde tatlandırıcı olarak kullanmanızı öneririm.
Hatta annemin yaptığı, tamamen ev yapımı, bahçeden sofraya “Halamın Reçelleri”nden.
Ben bugün sorbemde sakızlı elma reçeli kullanacağımm mesela. Lafı çok uzatmadan işte tarifim…
*Lütfen yemeğinizi hazırlarken tatmayı unutmayın*
Pratik Portakal Sorbe
(12 kişilik, 4saat)
Malzemeler:
8 tane sıkmalık portakal
1 tatlı kaşığı (zevke göre) acili portakal reçeli (Halamın Reçelleri)
Yarım limonun suyu
1çay kasigi pirinç sirkesi
1çay kasigi pirinç sirkesi
8 taze nane yaprağı
Hazırlanışı:
1. Portakalları yarıya kesin. Sıkın. Yarım kesilen kabukların içlerini oyun. Yırtmamaya dikkat edin; çünkü kabukların içinde servis edeceğiz.
2. Sikilan portakilin suyuna limon suyunu, acili portakal reçelini, pirinç sirkesini ekleyip blenderdan gecirin
3. Içini aldığınız portakal kabuklarını hazırladığınız kokteyl ile doldurun.
4. 4 saat dondurucuda bekletin.
5. Taze nane yapraklarıyla süsleyin.
Afiyet olsun,
Chef Selin
Yorumlar
Yorum Gönder