Sebzelerden Cipsler

“Yemeğim hazır ama önden ikram edecek bir şeyler lazım” ya da “Çocuklarıma yedirebileceğim sağlıklı atıştırmalıklar lazım” veya “Kendime atıştıracak sağlıklı bir şeyler yapmak istiyorum” diyorsanız; doğru yerdesiniz. Sebzelerden chips tarifi vereceğim bugün. Yanında da benim çok sevdiğim bir sos…




Bu chipsler fırında olduğu için ve toplamda vücudun sadece ihtiyacı olan kadar yağ kullandığımızdan sağlıklıdır. Sarı, turuncu, yeşil ve kırmızı tonlarını taşıdıklarından kış mevsiminde de içinizi ısıtırlar bol bol. Şeker yüklü olduğundan, yanında vereceğim yoğurt sosu, bu oranı da dengelemeye yardımcı olur.. İyi eğlenceler, kolay gelsin..


Havuç, Balkabağı, Pırasa ve Pancar Cipsi

Malzemeler:
2 büyük boy havuç, kabuklarını soyun ve sebze rendesi ile ince şeritler rendeleyin
1 küçük balkabağı, havuçla aynı işlemi uygulayın
2 pırasa, yeşil taraflarını soyun. Uzunlamasına yarıya kesin, uzunlamasına ince şeritlere kesin
1 büyük pancar, soyun, ince halkalar şeklinde kesin
2 yemek kaşığı mısırözü yağı ya da hindistan cevizi yağı tercih edin
4 diş sarımsak, kabukları soyun, ezin
1 çay kaşığı paprika
1 çay kaşığı kimyon
1 kap yoğurt sos*
Kaya tuzu

Hazırlanışı:
1. Fırını 150 C’ye kurun
2. Sebzeleri, pırasa hariç, bir kaba koyun, 1 buçuk yemek kaşığı yağ ve baharatlarında 1/3 i ile karıştırın. Pırasaları ayrı bir kapta aynı şekilde kalan yağ ve baharatlar ile karıştırın. Pırasayı son anda tepsiye ekleyeceğimizden ayrı ayrı yaptık. Tuzu çok koymamaya özen gösterin.
3. Fırın tepsisine sebzeleri, pırasalar hariç, yayın. Tepsiyi fırına verin, 20- 30 dak pişirin. son 15 dakikasında pırasaları da ekleyin.. Sebzeleri hassas olduğundan, yanmadığından emin olmak için kontrol edin.
4. Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Çıtırlaşınca sosuna batırarak afiyet ile yiyin.

*Yoğurt Sos Tarifi
1 kap light yoğurt
2 tatlı kaşığı wasabi ya da hardal
1 tutam kuru kekik
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı ketçap (Evde yapılmış olursa çok iyi olur)

Afiyet olsun,
Chef +

Yorumlar

Popüler Yayınlar