Chipotle Mayonezli Mısır



12 Adet mısır/2.5 saat)

İçindekiler:
Yarım kap Mayonez (gizli malzeme)
Çeyrek kap chipotle sosu (tarifi aşağıdadır)
Kaya tuzu
12 tane mısır. Koçanları sıvanmış fakat tam olarak soyulmamış

Chipotle sosu için:
İçindekiler:
2 diş sarımsak
1 küçük kırmızı soğan soyulamamış, çeyreklere kesilmiş
1 kutu chipotle biberi (Orta acı herhangi bir biber de olabilir)
4 taze domates
1 tutam taze kişniş
1 yeşil limon suyu (sarı limon da olur)
2 yemek kaşığı sebze yağı
Tuz

Hazırlanışı:
1. Orta ateşi açıp üstüne orta boy bir tava koyun. Yağ koymadan önce soğanı, sarımsağı ve domatesleri derilerini yüzmeden tavaya koyun ve döndüre döndüre pişirin (rosto etmek)  Her tarafları kömür olana kadar pişirin. Bitince soğumaya bırakın ve derilerini yüzün.
2. Bir blenderda soyduğunuz sebzeleri, chipotle biberini (ya da normal acı biberi) ve kişniş yapraklarını karıştırın. Püre haline gelene kadar devam edin.
3. Limon suyunu ilave edin. İsteğe göre tuzunu koymayı unutmayın.

Mısır için:
Hazırlanışı:
1. Fırını 190 C’ye kurun
2. Mayoneze yukarda hazırladığınız biber sosunu ekleyin. İsteğe göre tuz ekleyin
3. Mısırları saplarında aşağıya doğru tutun
4. Bir fırça ya da elinizle mısırların üstüne mayonez karışımını sürün
5. Mısırların koçanlarını geri kapayın. Alüminyum folyo ile mısırları sarın ve bir tepsiye koyup fırına verin. 35-40 dakika foırında tutun. (Koçanlar pişecektir)
40 dak sonunda folyoyu çıkarın ve 10-15 dak üstü açık pişirmeye devam edin fırında
6. Koçanlarını sıyırın. İsteğe göre tuz ekleyin ve servis edin

Chef +

Yorumlar

Popüler Yayınlar