Kuru Bezelye Çorba


Kuru bezelye, fasulye ve mercimek ile aynı aileye mensup olsa da, genellikle değişik bir tür olarak ayırt edilir. Kuru bezelye, yaprağının içindeyken tamamen olgunlaştıktan sonra çıkarılıp kurutulması ile elde edilir. Ayrılan bezelyeler kurutulur ve derileri soyulduktan sonra, kendiliğinden ikiye ayrılır.
1 fincan pişirilmiş (196 gram) kurutulmuş bezelyenin bizi ilgilendiren besin değerleri:
%65 Fiber
%32.7 Protein
%124.6 B vitamini
%20.2 Potasyum
%19.4 Fosfo
%12 – 231 Kalori
Gördüğünüz üzere kurutulmuş bezelye
  • Fiber ile doludur
  • Kan şekerimizi dengelerken aynı zamanda enerji yakımına yardımcı olur
  • Kalp ile dosttur
  • Sülfite alerjisi olanlar! işte sizin alternatifiniz.
Tabi çorbanın içindeki diğer besin değerleri yüksek diğer malzemeleri de unutmamak gerek…
Kuru Bezelye Çorbası

Malzemeler:
1 soğan, küçük zarlara doğrayın
1 havuç, küçük zarlara doğrayın
2 kereviz sapı, küçük zarlara doğrayın
3 orta boy tatlı patates, küçük zarlara doğrayın
1 dal kişniş, doğrayın
100 gr parmesan peyniri
2 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay kaşığı kereviz tohumu
1 tane defne yaprağı
1 bardak (200gr) kurutulmuş bezelye (akşamdan ıslatın)
4 bardak su
1 çay kaşığı kaya tuzu
Hazırlanışı: 
1. Orta boy bir tencerede doğranmış soğanı, havucu, kerevizi ve tatlı patatesi 2 kaşık zeytinyağında, soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
2. Soğanlar pembeleşince kereviz tohumunu, defne yaprağını, kuru bezelyeleri ve 3 bardak su ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve bezelyeler yumuşayana kadar pişiirin. (1, 1 buçuk saati bulur.)
3. Pişme işleminin sonunda katılaşma olacaktır. O zaman kalan 1 bardak suyu ve tuzunu ekleyin. Tadna bakın. Üstünü tam kapamadan 15 dk. daha pişirin.
4. Parmesan peynirini rendeleyin.
5. Küçük bir tavada çam fıstığını kavurun.
6. Çorba servisinden hemen önce peyniri çorbaya karıştırın.
7. Kasedeki çorbanızı kişniş ve çam fıstıkları ile süsleyin. Süslemek istemezseniz içine karıştırmanızı tavsiye ederim.
Çorba için daha kremsi bir kıvam isterseniz, blenderda karıştırabilirsiniz.
Afiyet olsun,
Chef +

Yorumlar

Popüler Yayınlar