Vegan Truffle Çikolata



Çikolata (Truffles)

İçindekiler:
Yarım kap hindistan cevizi sütü
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi yağı
1 tutam tarçın
1 çay kaşığı vanilya özü ya da tozu
250 gr bitter çikolata, blenderda çekilmiş

Çikolataları kaplamak için ayrı küçük tabaklarda;
Yarım kap çekilmiş badem
Yarım kap kuru hindistan cevizi, çekilmiş
Yarım kap kakao
1 fırın tepsisi büyüklüğünde pişirme kağıdı

Hazırlanışı:
1. Küçük bir tencerede hindistan cevizi sütünü, yağı, tarçını, vanilya özünü ve tuzu birleştirin. Kısık ateşte kaynayana kadar pişirin.
2. Çekilmiş çikolatayı orta boy bir kaseye koyun. Sıcak vegan krema karışımını ilave edin ve çikolatanın tam kaplandığından emin olun. 2-3 dak bekleyin. Tahta bir kaşıkla pürüzsüz olana kadar karıştırın
3. Karışımı 15-20 dk. katı kıvama gelene kadar buzdolabında tutun
4. Küçük bir dondurma kaşığı ya da yuvarlak bir biçim sağlayabilen başka bi kaşık ile yuvarlayın. Çikolata topunu yukarda hazırladığımız hindistan cevizi, kakao ya da bademlerin içinde yuvarlayın
5. Çok büyük parçalar olmamasına dikkat edin
6. Buzdolabında saklayın
7. Soğuk servis yapın
Afiyet Olsun
Chef +

Yorumlar

Popüler Yayınlar