Kuru Meyve Komposto

İşte bir bahar tarifi. Kuru Meyve Kompostosu. Bu tam bir ayurvedik tariftir. Komposto hiç sevmememe rağmen baharın bütün renklerini kapsayan meyvelerin içinde olduğu, kendimi iyi hissettiren, ya tek başına ya da yoğurt ve müsliyle , ya da etin yanında ( çok yakışıyor )bayıla bayıla yediğim bu kompostoyu yapmaktan kendimi alamıyorum. Bana kompostoyu sevdiren, ruhumu da besleyen bu tarifimi paylaşmak istedim. Ayurveda benim takip ettiğim bir akım. Siz de ilgileniyorsanız o zaman hadi mutfağa ! Çocuklarında çok seviceğine eminim..

Baharatlı Kuru Meyve Komposto

İçindekiler:
200 gram kuru incir, doğrayın
200 gram kuru hurma, doğrayın
200 gram kuru erik, çekirdeksiz,doğrayın
200 gram kuru üzüm
2 su bardağı portakal suyu
Yarım çay kaşığı kuru zencfil tozu
4 karanfil
Yarım çay kaşığı kakule tozu
Yarım çay kaşığı badem özü
Yarım limonun suyu

Hazırlanışı:
1. Limon suyu hariç bütün malzemeleri orta boy bir sos tenceresinde, kapağı açık, orta ateşte 20 dak yumuşayıncaya kadar pişirin.
2. Düzenli olarak karıştırın. Suyunu çekerse portakal suyu eklemeye devam edin. Kıvamı çok koyu olmamalı.
3. Sonuna doğru limon suyunu da ekleyin.Kahvaltıda , yemeklerle, istediğiniz gibi kullanın.


Yorumlar

Popüler Yayınlar