Ev Yapımı Çikolata Soslu Meyve Kebabı
Ev yapımı tariflerimden biri daha geliyor. Çikolata sosu.. Çikolata hastasıyım. Aslında her çikolatayı severim ama hepsini de sevmem.. Garip bi ilişkim vardır çikolata ile. Bu baya sevdiim bir sos oldu. Ayrıca meyve ile servis ettiğim için suçsuz da. Bunu genellikle spaya gidip rahatladıktan sonra yaparım.
Spa günümün özelliği ve hedefi;
. Yemeklerden kaloriyi, yağı, tuzu ve tadı azaltmak (yağ oranı en fazla %10 ya da %12 olmalıdır)
. Rahatlamak
. İyileşmek ve sağlıklı olmak
. Değişiklik
. Detox ve yenilenmek olmalı.
Bu günün sonunda kendimi iyi hissetmeme ve yarına pozitif başlamama yardımcı oluyor. Hele de hafta sonunda yorulmuşsam, yemeği ve içkiyi biraz kaçırmışsam o zaman en güzel gün bugün! Yalnız eğer gittiğiniz spanın içinde spor salonu da varsa, özellikle içkiyi biraz abarttığım günün hemen ertesi günü asla spora gitmem ve size de önermem.
Vücudunuzdaki asit oranı özellikle içkiden dolayı yüksek bir sayıda olduğu için, kalbinizi daha fazla yormamanız gerekir. Özellikle spor KESİNLİKLE yapılmamalı.Bu doğru bildiğimizi zannettiğimiz ÇOK büyük bir yanlıştır. Asitin sebep olduğu sıkışmayı açmak için spa yemekleri en iyi tercihtir. Eğer illa da ter atmak istiyorum diyorsanız o zaman açık bir alanda (en iyi orman bu durumda) tempolu bir yürüyüş öneririm.
Çikolata Soslu Meyve Kebabı (800 kalori, 6 kişilik)
Hazırlama süresi: 20 dakika
İçindekiler:
6 tane çubuk (meyveleri geçirmek için)
3 orta boy kivi – yarım cm kalınlığında yuvarlak kesilmiş
1 küçük ananas – küçük parçalara kesilmiş
2 portakal (yemelik) – yarım ay şeklinde çekilmiş
12 tane çilek – yaprakları kesilmiş
2 küçük muz – diyagonal kesilmiş
Taze nane yaprakları
Meyveleri muz-kivi-ananas-çilek-portakal sırasıyla çubuklara geçirin ve buzdolabına koyun.
Çikolata Sosu
İçindekiler:
Yarım kap kakao
Yarım kap üzüm şerbeti (bal da olabilir)
Yarım çay kaşığı portakal özü (vanilya da olur)
3 çorba kaşığı süt
1. Küçük derin bir kapta kakao şerbeti ve özleri iyice karıştırın.
2. Tavanın üstünü kapayın ve 2 dakika kısık ateşte pişirin. Dikkat edin çikolata yanmasın.
3. Tavayı ateşten çekin ve yavaş yavaş içine sütü ekleyin ve akışken bir hale gelmesini sağlayın.
4. Sos hazırlanması da bittikten sonra kebapları bir tabağa dizin ve ister resmimde hazırladığım gibi, ister kendi zevkinize göre çikolata sosunu geçirin. Nane yapraklarıyla süsleyin. Hop miğdeye..
Afiyet Olsun
Chef +
Chef +
Yorumlar
Yorum Gönder